Bebekler İçin İshal Diyeti

Bebeklik periyodunda beslenme yanlışları, hatalı mama tercihi, ek besinlere erken ya da aşırı geç başlanması, fazla beslenme, uzun bir vakit antibiyotik kullanılması başlıca ishal sebeplerinden biridir. Bu yüzden bebeklerin beslenmelerinde ishal diyetlerini uygulamak gereklidir.
En fazla görülen ishal nedeni enfeksiyonlardır. Bebeklik periyodunda en fazla ishale sebep olan neden rotavirüstür. Rotavirüsün yaptığı ishal 8 ile 9 gün sürebilir. Ateşlenmeler ve kusmalar görülebilir. Kış mevsiminde bebeklerin başına gelen ishal türüdür.
Bebeklerin hayat şartlarını olumsuz etkileyen bir hastalıktır ishal. Doğru bir beslenme ve diyet uygulanmaz ise hastalık ağır ve uzun sürebilir. Bebeklerin doğru beslenmeleri için Bebek Beslenmesi ziyaret edebilirsiniz.
İshal olan bebek kesinlikle oral yoldan beslenmeye ve sıvı/akışkan tüketmelidir. Şayet anne sütü ile besleniyorsa, bebek sürekli emzirilmeli memeden kesilmemelidir.
Anne sütü hakkında bilgi almak için tıklayınız.

İshal Diyeti Şurubu
- bir lt suyu kaynatın ve ardından ılıması için bekleyin,
- bir çay kaşığı kadar tuz,
- sekiz adet tatlı kaşığı kadar şeker,
- yemeklik karbonat bir çay kaşığı kadar olmalıdır

Bu ürünleri karıştırın. Şayet AST (Ağızdan Sıvı Tedavisi) poşeti bulunduysa hazırlama şartlarına göre hazır edilmelidir. 2 yaşından daha küçük bebeklere ishalini yaptıktan sonra bir çay bardağı kadar, 2 yaşından daha büyük bebeklere ise her ishalden sonra 1 bardak AST sıvısı verilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder