Elma Diyeti


Elma diyetinin sırrı günde 3 öğün elma yemekten geçmektedir. Hem hazmı kolaylaştıran, hem tok tutan hemde cildimizi güzelleştiren faydalı meyvedir elma. Elma diyeti sağlıklı ve hızlı zayıflamanızı sağlar.Her öğünden önce bir elma yemek tokluk hissini arttırarak, fazla yeme isteğinizi azalmaktadır. Elma lifi, kolesterol düzeyini indiren özelliktedir. Elma yemek kalp hastalıklarına ve bazı kanser türlerine karşı koruyan flavonoids alımını sağlar. Elma Diyetinin önerdiği beslenme tipi sağlıklı ve dengelidir. Diyetin özelliği yağları yakarken kas yapısına zarar vermemesidir. Taze besin tüketimine teşvik eder. İzlemesi kolaydır ve kalori sayma zorunluluğu yoktur.
Elma Diyeti egzersize teşvik eder. Sürekli elma yenmesi yüzünden sıkıcı olabilir. Elma Diyeti yapanlar elma yemekten bıkabilir. İşlenmiş şekerlere hiç yer vermediğinden tatlıya düşkün olanlar tarafından beğenilmeyebilir. Elma Diyeti protein yönünden zengin oluşu vejeteryanlere sıkıntı verebilir. Fakat elmanın çok sağlıklı bir meyve olduğunu asla unutmayalım.

Elma Diyeti Listesi:

Sabah Kahvaltısı:
* 1 elma,
* peynirli omlet,
* 1 fincan yulaf ezmesi.

Ara öğün:
* Yağsız yoğurt ve peynirden birer porsiyon.

Öğle Yemeği:
* 1 elma,
* 2 fincan sebze yemeği,
* 1 ızgara tavuk göğsü,
* 1 kase pilav.

Ara öğün:
* Kremalı kahve çeşitlerinden biri ya da meyveli süt.

Akşam Yemeği:
* 1 elma,
* Izgara ya da fırında pişirilmiş bir orta boy balık,
* yeşil salata.

Elma Diyeti yaparken hergün düzenli egzersiz yada yürüyüş yaparsanız daha etkili olacaktır. Bir günlük Elma diyeti listesini diğer günlerde balık, tavuk, hindi eti ve çeşitli sebzeler ile aynı porsiyonda değişiklikler yaparak uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder