Lahana Diyeti


Yeni bir diyet tarifimiz ile karşınızdayız. En kısa yoldan zayıflamak için ideal bir diyet olan lahana diyeti kadınlar tarafından kapış kapış uygulanmaktadır. Bu diyet lahana çorbası diyeti olarakta anılmaktadır.

Lahana diyetinin en güzel özelliklerinden biri de lahana çorbasının kişiye verdiği doymuşluk algısıdır. Çorba uygulayana doymuşluk hissi vererek gün içersinde açıkmamasına yardımcı oluyor.

Lahana yağsız bir besindir ve ayrıca lahana düşük kalori yüzdesine sahiptir. ( bir fincan lahanada ortalama 17 kalori bulunur.)  Lahana çokça yiyebileceğiniz ama buna rağmen kilo vermenizi sağlayabilecek bir besin maddesidir.
Bir çok vejetaryen besininde olduğu gibi lahana aslında yağsız bir besindir. Ve ayrıca lahana düşük kalori yüzdesine sahip, (parçalanmış bir fincan lahanada ortalama 17 kalori)  çokça yiyebileceğiniz ama buna rağmen kilo vermenizi sağlayabilecek bir besin maddesidir.

Yalnız Lahana diyetini yaparken kendinizi çok fazla yormamalı, bol su içmeli ve ekstra vitamin almalısınız.


Lahana diyeti nasıl yapılır? diye soruyorsanız, bu diyet 7 günlük bir diyettir. Sonrasında mutlaka belli bir süre ara verilmelidir. Devamlı yapılacak bir beslenme programı kesinlikle değildir. Aşağıda sizin için lahana diyeti çorbası tarifini veriyoruz. Unutmayın bu diyetin ana özelliği sıkı disiplin gerektirmesidir!

Malzemeler:
6 adet soğan, kereviz, lahana, biber, domates, patlıcan, kabak, enginar, havuç, maydanoz, az tuz ve acı pul biber

Yapılışı: 
Bütün sebzeleri ufak ufak doğradıktan sonra çorba olacak şekilde su ilave ederek düdüklü tencerede pişirin. Daha sonra dilerseniz blender’da ezerek krema kıvamına getirin. Çorba karışımına kesinlikle yağ eklemeyin. Acı biberi özellikle acı Antakya ( Samandağ ) biberi bulabiliyorsanız inanılmaz düzeyde zayıflatıcı özelliği bulunmaktadır.Acı pul biberde antioksidan özelliği olduğu için ve bağırsak sistemini uyarması özelliğinden dolayı zayıflamanız da size yardımcı olacaktır.

Lahana Diyeti 1. gün
İstediğiniz kadar meyve (muz hariç) ve özel çorba

Lahana Diyeti 2. gün
İstediğiniz kadar sebze (baklagiller hariç) ve özel çorba

Lahana Diyeti 3. gün
İstediğiniz kadar sebze, meyve ve özel çorba

Lahana Diyeti 4. gün
5 tane muz, 4 bardak süt ve özel çorba

Lahana Diyeti 5. gün
300 gr. kırmızı et, 6 tane domates, özel çorba

Lahana Diyeti 6. gün
İstediğiniz kadar yağsız kırmızı et, özel çorba

Lahana Diyeti 7. gün
Esmer pirinç, istediğiniz kadar sebze, meyve suyu ve özel çorba

1 yorum:

  1. Gerçekten işe yarar bir diyet. Sıkı sıkıya uymanız gerekiyor yalnız.

    YanıtlaSil