Ünlü Model Adriana Limanın Sıvı Diyeti

Çoğunluğun zihnindeki tipik "aç olan manken" anlayışını çağrıştıran bu diyetle de çok eleştirildi. Ne var ki Lima, kendini "çılgınlıkla" suçlayanlara cevap verdi. Adriana Lima'nın sıvı/akışkan diyetinin ayrıntılarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Adriana Lima, "Victoria's Secret" denince ilk akla gelen isimlerden biri hâline geldi. Söz konusu olan bir iç çamaşırı markası olunca, ünlü modelin, bu başarıyı korumasındaki en mühim faktör , kışkırtıcı vücudunu koruması oluyor naturel olarak. Ne var ki Lima'nın tamamıyla sıvı/akışkan beslenmeye dayalı bir diyet uyguladığının ortaya çıkması, çoğunluğun aklında yerleşmiş olan "güzellik uğruna aç kalmak gerektiği" algısını akla getirdi.

Ünlü model ise benzer fikirde değil. Yaptığının bir saplantı ya da psikolojik bir bozuklukla ilgisi var olmadığını kaydetti. Lima bu diyeti, sadece gösterilere hazırlanırken, belli bir zaman için yaptığını ve gösterilerden sonra da olağan beslenme düzenine geri döndüğünü ekledi. Ünlü model, bu davranışını, atletlerin müsabakalardan önceki hazırlıklarına benzetti. Çıktığı gösterilerde, formunun zirvesinde olabilmek için böylesine sıkı bir diyet uyguladığını, sağlığını riske atmak niyetinde de olmadığını da ekledi.

Gerçekten de atletler ve bazı sporcular da müsabakalardan öncesinde böylesine aşırı sayılabilecek beslenme düzenlerini benimsiyorlar. Ne var ki bu zorlayıcı beslenme biçimlerini alışkanlık hâline getirmiyorlar. İki çocuğu olan Adriana Lima'nın bu biçimde bir diyet uyguladığını açıklaması, bazı hassas çevrelerin tepkisine yol açmış olabilir; ancak Lima'nın kişisel çalıştırıcısı onun, bir atletin zihnine ve kafa yapısına sahip olduğunu, podyuma çıktığında, performansının ve güzelliğinin zirvesinde olmaya odaklandığını söylüyor.
Lima'nın podyuma çıkmadan öncesinde uyguladığı sıvı/akışkan diyetiyse şöyle

Lima, gösteriden 9 gün öncesinde sert gıda yemeyi tamamıyla kesiyor. Kas kütlesi kaybını engellemek için de süt ya da suyla karıştırılarak tüketilebilen protein takviyelerinden kullanıyor. Günde en az 2 litre su içiyor ve egzersizlerine devam ediyor.

Podyuma çıkmasına 12 saat kala Lima, su içmeyi de kesiyor. Bu sayede deri altında biriken suyu da vücudundan atıyor ve hatları çok daha ince ve belirgin hâle geliyor. Gösteri bittikten sonra da gündelik beslenme düzenine geri dönüyor.

Adriana Lima'nın, performansının zirvesinde olmak istemesini anlayışla karşılamak gerekiyor aslına bakarsanız . Mesleği de göz önünde bulundurulunca, "ince" görünmek istemesi de mantıklı. Ne var ki Lima'nın, bu diyeti uzun süre yapmaması ve bu tarz bir beslenme şeklinin, normal beslenme alışkanlıklarını bozmamasına çok dikkat etmesi gerekiyor. Anlaşılan o ki ünlü model, tüm bunları göz önünde bulundurduğu için bu kadar çok profesyonel açısından sıkı biçimde araştırma altında tutuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder